top of page
  • Marie Lambertsson

Känslor - andras och mina

Uppdaterat: 3 maj 2021

Jag har så länge jag kan minnas känt av energier; Är någon arg? Finns någon fara här? Hur mår den personen? Ja, i början av min ungdom var det mycket scanning om det fanns någon ”fara” i rummet. Det var också många känslor som inte hade ord. Ju mer medveten jag har blivit använder jag denna ”färdighet” till att hjälpa andra men också att känna massa olika saker i livet. Det är spännande och utvecklande! Svårast är att känna utan att bedöma eller döma, att inte sätta en etikett på känslan om den är bra eller dålig. Den är bara vad den är. Ofta funderar jag: ”Den här känslan jag känner, är det min, eller är det någon annans?” Man kan ju tycka att alla känslor jag känner är mina, och de är de väl förvisso, men jag blir ofta påverkad av andras sinnesstämningar. En fin bieffekt av det här ”kännandet” är att när man blir medveten kan man känna subtila nyanser av olika energier.


Värst är våldsamheter. Men högt upp på skalan kommer också elakheter från människor som mår dåligt, sådant som bl.a. förekommer i kommentarsfälten på sociala medier. Detta är ett livslångt övande och sorterande för mig – att inte ta in för mycket. Det finns också tekniker att hålla andras känslor lite utanför sig själv men fortfarande kunna vara empatisk.


Min favoritkänsla är när man fylls av en lätthet och en kärlek till livet, sig själv och allt. Livets flöde och harmoni. Full av kreativ energi. Jag tror att detta är den naturligaste av alla känslor, den man skulle ha hela tiden om man inte blivit så kantstött av livet – konflikter, rädslor och trauman.


Kärleken till ett barn är en annan fantastisk känsla. Tacksamhet känns stort. Förälskelse (en blandning mellan kärlek, spänning och rädsla) är både jobbig och härlig. Självkärlek är fint när man får till det. Man förlåter då och accepterar sig själv som man är. Vilken är din favoritkänsla?


Som tur är är vi flera som känner mycket och på det här sättet. Nedan är en video, en kanaliserad övning, jag gjorde med Sofia under en av våra coachingar/vägledningar. Den är till för alla som vill skydda och rena sig från negativa energier. Meditationen är vägledd och utan musik

Hör av dig om du vill testa en coaching och/eller andlig vägledning. Under en vägledning vet vi aldrig vilken information, övning eller läkning som kommer till just dig. :)

85 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page