top of page

Vårt mående

EGENKÄRLEK

Att ta hand om sig själv lite då och då behöver alla. Egenvården handlar om att själv kunna stimulera lymfsystemet. Här har jag lagt upp tips hur du själv kan jobba med din vitalitet. Är du nybörjare, väldigt känslig eller kanske har en underliggande sjukdom ska du alltid börja lungt och känna efter hur det känns i kroppen. Sen kanske man kan gå på lite tuffare med egenmassage, kalldusch eller koppning, men du måste känna efter själv vad din kropp tål.

Lycka till!

Marie

För att må bra måste alla våra mänskliga system samverka. Fysiskt, mentalt och själsligt.

Vi matas hela livet med information som ska processas. Det bildas tankar och känslor. Ibland tänker, känner och agerar vi på ett sätt som inte gagnar oss. Då reagerar kroppen och själen med stress. Därför är det viktigt att kunna få kontakt med oss själva, djupet inom oss, för att se och hantera det som gör att vi inte mår bra eller blockerar oss från att nå våra mål.

På liknande sätt fungerar vår fysik. När vi ätit för blodet ut näring från magen till våra celler. En bra blodcirkulation är viktig. När cellerna förbränner näringen bildas slaggprodukter. Dessa slaggprodukter ska transporteras bort med lymfsystemet. Om vi djupandas, rör på oss eller får massage stimuleras lymfsystemet. Att bara bli "berörd" gör att kroppen svarar med må-bra-hormoner (oxytocin) och immunförsvaret stärks (ökning av T-celler).

bottom of page